MŰSZAKI LEÍRÁS:

A BLD 100 légkeverő berendezés a levegő hőmérsékletének és páratartalmának vízszintes és függőleges irányú kiegyenlítésével képes akár 30%-kal csökkenteni nagy belső terek fűtési költségeit.

 

BLD 75 100 légkeverő berendezés rajza

 

A BLD 100  a Blowtherm által szabadalmaztatott speciális légkeverő segítségével valósítja meg a helyiség levegőjének kellemetlen légáramok nélküli, teljes átmozgatását a vonatkozó biztonsági és higiéniai előírásoknak megfelelően.

A BLD 100 más mennyezeti ventillátoroktól eltérően nem kelt szűk zónákra koncentrált lefelé irányuló légáramokat, hanem sugárirányban, alig érzékelhető légmozgással nagy területen osztja szét a levegőt.

Nagy helyiségekben a levegő gyakran rétegekbe rendeződik, és a meleg levegő a mennyezet alatti rétegben halmozódik fel. Ez a jelenség nagy hőveszteséget és az energiaköltségek emelkedését okozza.

A BLD 100 légkeverő berendezéssel megelőzhető a meleg levegő rétegekbe rendeződése, ezáltal csökkenthető az energiaszükséglet és javítható a komfortérzet. A BLD 100 által keltett különleges légáramok nyáron is - mikor mind az emberek mind az állatok számára elviselhetetlen mikroklíma alakul ki - kellemesebbé teszi a helyiség levegőjét. A BLD 100 légkeverő berendezés megindítja a levegőcserét az ablakon és más szellőzőkön keresztül, létrehozva ezáltal a belső tér kellemes és állandó átszellőzését.

 

 

Ha a helyiséget falra függesztett hőlégfúvók fűtik, az egyenletes hőelosztás érdekében a fűtőberendezést a BLD 100 légkeverővel lehet kiegészíteni.

Abban a nagy belmagasságú helyiségben, ahol nincs felszerelve a BLD 100, a meleg levegő a mennyezet alatt gyűlik össze, és a tetőhéj alatt hőveszteség lép fel.

Amennyiben a helyiségben van BLD 100 a fűtőberendezés meleg levegője egyenletesen oszlik el, ezáltal csökken a hőveszteség és a fűtőanyag-felhasználás.

A BLD 100 légkeverőt úgy kell telepíteni, hogy az ne zavarja a helyiségben már meglévő berendezések működését!

A légkeverő működése egy speciális - sebességszabályozóval vagy anélkül szerelt - elektromos kezelőszervvel irányítható. Fűtőberendezések kiegészítőjeként alkalmazva a helyiség legmagasabb pontján kell elhelyezni.

A BLD 100 légkeverők által keltett légmozgás, a higiéniai előírásoknak megfelelően, nem haladja meg a 0,1 m/s-ot.

A nem függőlegesen, hanem vízszintesen keltett légáram nem zavarja a helyiségben tartózkodó személyeket, és nem károsítja az ott lévő tárgyakat, eszközöket, valamint nem kavarja fel a port és más könnyű részecskéket.

 

A belső hőmérséklet változása légrétegképződés esetén, a külső hőmérséklethez viszonyítva.

 

PÉLDÁK AZ ALKALMAZÁSRA:

Uszodákban, teniszcsarnokokban, tornatermekben, kisebb sportcsarnokokban a BLD 100 csökkenti a fűtési költségeket, a páralecsapódást, és javítja a helyiség klímáját.

Állattenyésztő gazdaságokban a BLD 100 a savas páralecsapódás és a relatív páratartalom csökkentésével javítja az istállók szellőzését.

Üvegházakban a BLD 100 egyenletesen osztja el a meleg levegőt és a relatív párát, ezzel is javítva a termények növekedésének szükséges körülményeket.

Templomokban, könyvtárakban, múzeumokban, kiállítási pavilonokban a BLD 100 segíti a levegő keringetését, ezáltal csökkenti a freskókon, stukkókon és más művészeti alkotásokon a penészképződést, páralecsapódást.

MŰSZAKI ADATOK:

Belső egység BLD100  Mértékegység
LÉGSZÁLLÍTÁS 10.000 m3/h
ELEKTROMOS TELJESÍTMÉNY 300 W
ÁRAMFELVÉTEL 0,9 A
ELEKTROMOS CSATLAKOZÁS 400/50 V/Hz
VENTILLÁTORLAPÁTOK SZÁMA 4  
FORDULATSZÁM 700 RPM
ELEKTROMOS VÉDELEM IP55  
HATÓSUGÁR 9 m
HATÓTERÜLET 300 m2
BEÉPÍTÉS MAXIMÁLIS MAGASSÁGA 6 m
HELYISÉG MAXIMÁLIS MAGASSÁGA 18 m
SULY 18 Kg
ZAJSZINT 30 dB
SZÉLESSÉG 680 mm
MAGASSÁG 500 mm

A VÁLASZTÁS SZEMPONTJAI:

  • Az épület magasságának megfelelő modellt válasszunk!
  • Az épület alapterületével arányosan határozzuk meg a légkeverők számát!
  • A forgatott légmennyiség óránként a helyiség légterének kb. ötszöröse legyen!
  • A légkeverő elhelyezésének lehetősége a helyiségben.
  • Az egyes légkeverők forgásirányának megválasztása.

 

vissza