2005. november 30. és december 2. között megtartottuk az első nemzetközi találkozónkat. Az új budaörsi bázis adott otthont a KREMLIN-REXSON közép-kelet európai (továbbképzéssel összekötött) képviselői találkozójának. Az anyacéget Daniel Tragus vezérigazgató vezetésével, a felsővezetők képviselték. Az iroda és raktár komplexum bejárása után egyöntetűen gratuláltak cégünk vezetőinek és munkatársainak, ahhoz, hogy ilyen színvonalon sikerült megvalósítani terveinket. A találkozón számos előadást tartottak, amelyek a festőberendezések műszaki kérdésein túl olyan témákat érintettek mint a KREMLIN-REXSON csoport helye a nemzetközi gazdasági életben, távlati- és rövid távú céljai, valamint az a kérdés, hogy a különböző országokban dolgozó képviseletek munkáját mivel segítheti a cégközpont. A találkozó tematikájának részét képezte az új fejlesztések, a piacra kerülő új termékek ismertetése is. Ezen belül is előtérbe került a KREMLIN-REXON csoport új kétkomponensű festékellátó rendszere, a CYCLOMIX-MULTI , amely jövőbe mutató technikájával, egy kicsit az elkövetkező évek trendjét is mutatja. A számítástechnika alkalmazásával megkönnyíteni és hatékonyabbá tenni az emberi munkát, mindezt a gazdasági, és környezetvédelmi szempontok szem előtt tartásával. Mivel a kis és középvállalatok technológiai fejlesztése elengedhetetlenül fontossá válik a közeljövőben, mind Magyarországon, mind a régió egyéb országaiban, a KREMLIN-REXON, mint a 2K technológia úttörője, ki akarja venni részét ebből a munkából.

Miután a DEWA Zrt. Budaörsi bázisán üzemel egy ilyen 2K berendezés, a megjelent szakemberek gyakorlati bemutató keretében bizonyosodhattak meg a CYCLOMIX-MULTI előnyeiről, munka közbeni viselkedéséről, gyors és egyszerű kezeléséről.

A találkozó harmadik napjának vendége az olasz MILESI faipari festék gyártó cég. Józsa úr a magyarországi képviselő mutatta be a cég export igazgatóját Gaspari urat és termékfejlesztési igazgatóját Canu urat, akik  ismertették a fejlesztési irányokat a vizesbázisú anyagok terén. A közös cél, hogy festék anyag és a festékszóró berendezés teljes összhangban legyen.

A tapasztalatokat mindenki hazavitte, és ki-ki otthon segíti vele a helyi iparosokat, termelő vállalatokat. Ezt teszi a DEWA is Magyarországon.

A találkozóra érkezett cseh, szlovák, szlovén, román és francia partnerekkel a – munkanapok - után is együtt maradtunk, és a közös vacsorák mellett kötetlen beszélgetések során osztottuk meg egymással tapasztalatainkat a szakmai- és szakmán kívüli témákról. Mindenki egyetértett abban, hogy az ilyen találkozókra szükség van, a kérdés már csak a következő találkozó időpontja és helyszíne.

2009. január 28-án a DEWA Zrt. budaörsi telephelyén tartotta a Tikkurila Kft. az új poliuretán termékcsaládjának magyarországi bemutatóját. A bemutatón a cég kiemelt ipari kereskedői vettek részt az egész ország területéről. Az ő feladatuk lesz az új poliuretán anyagok megismertetése a végfelhasználókkal.

A bemutató Bata László kereskedelmi vezető megnyitóbeszédével vette kezdetét.

Nagy Ákos faipari bevonatok menedzsere ismertette a NOVIPUR névre keresztelt bevonatrendszer anyagait, azok előnyeit, tulajdonságait, felhasználási javaslatait.

A NOVIPUR poliuretán termékcsalád kifejezetten fafelületekre alkalmazható bevonatrendszer. A rendszer tartalmazza a festékeket és a lakkokat is, melyek konyhai, fürdőszobai és egyedi bútorok festésére alkalmazhatóak. A termékek fejlesztése kifejezetten a felhasználók visszajelzései alapján történt. Körülöleli az alapozó lakkok, a fedőlakkok, az alapozó festékek és a fedőfestékek széles skáláját is. Kiváló minőségű alapgyantákra épülve, a NOVIPUR termékek gyorsan száradnak, nagyon kemény filmréteget képeznek és ellenállnak a különböző háztartási vegyszereknek. Ezen felül a NOVIPUR festékek a TEMASPEED (Tikkurila) színező rendszerrel színezhetőek. (A konyhai berendezések számára különösen fontos, hogy széles színskála szerint legyenek festhetőek.)

Az elméleti ismertetés után lehetőség nyílt a kifejezetten ilyen célokra fenntartott felületkezelő laborban szórási bemutatóval meggyőződni az anyagok tulajdonságairól.

A különböző anyagok szórása a DEWA ZRT által forgalmazott professzionális francia KREMLIN szórópisztolyokkal történt DSF típusú DEWA festőfal előtt. A már előre elkészített mintákra minden esetben csak egy réteg lett szórva, így az adott anyag jellemzőit könnyedén lehetett tanulmányozni.

    

Az ízletes ebédet követően a DEWA ZRT részéről Csányi Zoltán a szórástechnikai divízió menedzsere ismertette röviden a céget, illetve a forgalmazott KREMLIN szórástechnikai termékeket.

Az ez idő alatt már megszáradt minták szemrevételezése után sor kerülhetett a tavalyi év legjobb Tikkurila kereskedő-díj átadására, melyet ünnepélyes keretek között a Fritz Kft. tulajdonosa Fritz László vehetett át. További sok sikert kívánunk neki.